Odotuskuvaus - Vinkkejä odotusajan kuvaukseen (Valokuvaaja Kouvola)

O

Odotuskuvaus on ihana tapa tallentaa muistot tästä lyhyestä vaiheesta elämässä. Se vahvistaa tunnesidettä syntymässä olevaan lapseen ja tuo hänellekin ihania muistoja mihin palata, kuinka häntä on toivottu ja odotettu perheeseen.

Odotusajan kuvaus kannattaa varata siinä kohtaa kun varaa esimerkiksi vastasyntyneen kuvauksen eli oikeastaan toisella kolmanneksella tai heti kun kuvauksen tietää haluavansa. Odotuskuvaus tai maternity session toteutetaan useimmiten raskausviikoilla 30-36. Tällöin vatsa on jo selkeästi esillä, mutta äidin vointi ei ole vielä tukala, kuten se toisinaan viimeisillä viikoilla saattaa olla.

Odotusajan kuvaukseen on hyvä ottaa mukaan koko perhe tai ainakin puoliso. Isot sisarukset odottavat vauvaa varmasti ihan yhtä innoissaan, vaikka heitä kuvaustilanne saattaakin jännittää. Minulla on kuitenkin aina riittävästi aikaa varattuina kuvauksille, joten kiirehtiä heitä ei tarvitse. Puoliso on ihanin tuki äidille kuviin. Usein pyydänkin hakemaan katseella puolison katseen, joka usein rentouttaa tilannetta mikäli äitiä jännittää.

Mitä odotuskuvaukseen päälle?

Äidin kannattaa pukeutua ehdottomasti vaatteeseen missä hänen on hyvä olla. Tämä on varmasti tärkein asia. Muutoin hyviä vaatteita ovat A-linjaiset tunikat, off-shoulder (maxi)mekot, valkoinen kauluspaita tai villatakki mikä jää auki ja vatsa näkyviin, slip-on dress näin jotain mainitakseni. Näissä kuvissa toimii moni vaate. Ehkä suosittelen välttämään kireitä, hieman arkisia trikoopaitoja, tämä siksi että ne eivät kuvaudu edukseen. Mielessä kannattaa pitää tietty herkkyys mikä kuvaukseen liittyy ja antaa sen ohjata vaatevalintoja. Kyse on paljon sävyistä ja tekstuureista.

Valkoinen on aina varma valinta ja tämä korostuu etenkin pimeänä vuodenaikana. Lisäksi murretut maanläheiset sävyt toimivat hyvin omaan kuvaustyyliini. Printeissä kannattaa pitäytyä pienessä kuosissa esim. herkät kukkakankaat tai pilkulliset kuosit. Suuria logoja ja näyttäviä kuoseja suosittelen aina välttämään.

Millainen meikki ja hiukset kuviin?

Luonnollinen look on avain herkkiin ja tunteikkaisiin kuviin. Hiukset avoinna rennoilla laineilla tai suorina on aina varma valinta. Meikki kannattaa pitää luonnollisena, mutta asteen verran vahvempana kuin arkena. Smoke eye:lle ei kuitenkaan ole tarvetta ellei se kuulu vahvasti omaan tyyliin. Lisäksi vielä muista tsekata kädet.

Kuvaan odotusajan kuvia joko studiollani Kouvolassa tai miljöössä sään salliessa. Kuvaus suunnitellaan aina yhdessä kanssasi. Loppupeleissä kuvauksessa on pitkälti kyse fiiliksestä ja se me halutaan näkyviin kuviin. Mä ohjaan teitä kyllä, sun ei tarvitse osata mitään. Ohessa pieni kurkistus erääseen galleriaan.

X