Kysyttyä

Päivittymässä. Mä oon sua varten, joten vastaan ihan tosi mielelläni mihin vaan kysymykseen, mutta tässä muutamia vastauksia yleisimpiin .

Kuvauksen varaaminen
Hei.. oot tutustunut muhun ja työhöni ja on aika aloittaa keskustelu. Saatat olla jo ihan varma, että mä oon just sopiva kuvaaja sulle tai haluat käydä vielä keskustelua ja tutustua paremmin. Paras tapa ottaa yhteyttä on nettisivujen lomake tai sähköposti. Mikään ei estä ottamasta yhteyttä somessa, mutta sinne viestit saattavat hävitä. Muistathan tsekkailla roskapostin sillä toisinaan vastaukset menevät sinne enkä mä tarkoituksella jätä sulle vastaamatta. Vastaan ihan aina 24-48 tunnin kuluessa.

Hupmaathan, että newborn kuvaus varataan 2-3 kk ennen laskettua aikaa, jolloin varmistetaan teidän perheelle paikka mun kalenteriin. Aina voit toki kysyä kuvausta vaikka vauva olisi jo syntynyt.

Hinnasto
Hinnan ei koskaan mun mielestä pitäisi olla syy miksi päädyt tiettyyn kuvaajaan. Parempia perusteita kuvaajan valinnalle ovat yhteiset arvot, yhteinen näkemys elämästä, millaisia kuvia toivot. Oikeastaan hyvin moni muu asia tulee ennen hintaa. Kuvat ovat sijoitus, ei säästökohde. Kuvat kulkevat mukanasi aina. Arvosta itseäsi (ja kuvaajaasi) sillä, että valitset sen mitä sun sydän oikeesti haluaa. Säästä jos täytyy tai kysy osamaksua. Lisää tietoa hinnastosta saat pyytämällä hinnasto-oppaan (tulossa 12/2022).

Galleria

What to wear? Ikuinen vaatekriisi. 
Maanläheiset neutraalit sävyt toimivat hyvin. Kaiken ei myöskään tarvitse olla valkoista, mutta pimeänä vuodenaikana suosittelen sitä sen valoa heijastavan ominaisuuden vuoksi. Räikeimmät printit ja värit eivät välttämättä ole paras vaihtoehto. Myös suuria logoja kannattaa välttää. Mä tosi mielelläni autan sua tässä ja vaihdan sun kanssa ajatuksia aiheeseen liittyen. Pistä viestiä.

Mitä jos jännittää? 
Hei, niin jännittää muakin. Jännitetään yhdessä, se on mukavampaa niin.

Mutta jos lapset kiukuttelevat? 
Ei haittaa! Kiukuttelevat aikuiset on paljon pahempia. Lapset osaavat olla söpöjä jopa kiukutellessaan. Sen sijaan meidän aikuisten ilmeet usein kärsivät kun yritämme saada lapsen mukautumaan toiveisiimme. Empaattiset, huumorintajuiset vanhemmat ovat kuvien ydin, tällä tavoin lapsikin parhaiten rauhoittuu. Usein jälkikäteen kuulen, että lapset muistelevat kuvauskokemusta innolla.

Voiko sulle esittää toiveita? 
Tottakai voi! Mutta jos koen ettei toivomasi asia istu omaan tapaani, eikä täten tuo sulle parasta lopputulosta, joudun sen sanomaan. Toivonkin, että tutustut tyyliini ja mietit ollaanko me ”match”. Jos ollaan, voit olla varma että teen kaikkeni teidän kuvien eteen. ”Ihan kiva” ei ole koskaan vaihtoehto.

X